Tatuerat fel namn? Vill du ta bort eller ljusa upp en tatuering

för att kunna tatuera över med nytt motiv?

Då har du kommit rätt!

 

Hur går behandlingen till?

Maskinen som används är en ND: YAG Q-switch som är en av dom bästa och säkraste att laserbehandla tatueringar med. Kraftiga ljuspulser träffar huden som skjuter sönder bläckpigmenten som därefter tas om hand av kroppens vita blodkroppar.

Eftersom det är en lång process för kroppen ska det gå minst åtta veckor mellan behandlingarna. Ju fler veckor det går desto mer försvinner pigmenten. Resultatet går inte att skynda på. Det tar tid! Räkna med en tid på ca10 månader om du ska laserbehandla din tatuering fem gånger. Så det är ingen brådska med att konsultera din tatuerare för en eventuell cover up.

Hur många behandlingar behövs?

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att ljusa upp/ta bort tatueringen helt.

Några av de faktorer som avgör hur lång tid det tar är hur gammal tatueringen är, vilket bläck som använts, hur djupt den sitter och hur din kropp och hud reagerar på behandlingen. Svart färg är lättare att ta bort än andra färger.

Oftast tar det 8-10 behandlingar att ta bort en tatuering. Men givetvis kan det behövas färre eller fler gånger. Det går dock aldrig att garantera att tatueringen försvinner till 100%

Vad kostar det?

Minimumpris är 500 kronor, därefter är det storleken på ytan som ska behandlas som avgör. I genomsnitt så kostar det 1 500 kronor per behandling.

Vet du med dig att du behöver många behandlingar så kan du få mängdrabatt om du betalar hela summan vid första tillfället. Då går det att köpa 5, 8 eller 10 behandlingar.

Betalning sker endast med kontanter än så länge.

Innan:

Innan behandlingen påbörjas är det bra att komma på en konsultation. Vi går igenom vad dina förväntningar är, hur lång tid vi tror att det kommer att ta och vad det kan kosta.

Har du planer på att tatuera över den gamla tatueringen så finns det tatuerare på plats att prata med.

Du får information om behandlingen och hur du ska ta hand om det behandlade området efteråt. Vi lägger upp behandlingen/behandlingarna efter dina förutsättningar och önskemål.

Bor du långt bort och har svårigheter att ta dig in till Göteborg så kan du skicka ett foto så kan vi diskutera per telefon eller mail.

När det väl är dags att behandlas så ska du ha ätit mat senast två timmar innan så att du har energi i kroppen, du ska vara frisk från till exempel förkylningar och utvilad. Ska du på sol- och badsemester så är det klokt att vänta till efter den. Har du nyligen varit på solsemester bör du vänta några veckor tills huden ljusnat igen.

Under behandlingen:

Ytan som behandlas bör inte vara store än en handflata för att läkeprocessen ska bli så bra som möjligt. I regel går behandlingen fort, beroende på vilket tempo kunden klarar av. Vill man ta udden av smärtan så kan man smörja lite bedövningssalva som man själv köper på apoteket, den bör då appliceras minst två timmar innan för god effekt.

Efter:

Direkt efter behandlingen så känns området varmt. Någon direkt ihållande smärta brukar inte förekomma. Vi lägger på ett kylbalsam som sitter kvar tills du tvättar av det, samt en kompress för att skydda det utsatta området.

Rodnad uppstår alltid. Oftast kommer små små blåsor på det behandlade området, det kan även bli större vätskefyllda blåsor. Försök att inte spräcka dessa blåsor då risken för infektion ökar! Blåsorna kan lämna sårskorpor efter sig men detta är en del av läkeprocessen. Sol och bad ska undvikas tills området är läkt, även bastu, pool och badkar. Du får givetvis med dig ett utförligt skötselråd efter behandlingen.

Vid funderingar så tveka inte att ringa på 0767-10 43 09